Световното първенство по футбол ще подобри рекорди по зрителски интерес,

...
 Световното първенство по футбол ще подобри рекорди по зрителски интерес,
Коментари Харесай

Поколението Y предизвиква революция в отразяването на Световното по футбол

 Световното състезание по футбол ще усъвършенства върхове по зрителски интерес, само че това притесява фирмите.
Зрителите всекидневно гледат спортното събитие по малкия екран, а шампионатът в Русия евентуално ще притегли повече фенове от всеки различен шампионат преди този момент. Но има и една специфичност – представителите на поколението Y (родените сред 1980 и 2000 година – бел. ред.) ще го гледат тук-там, които бяха необичайност или не съществуваха през 2014 година

Интернет и цифровите медии трансформират метода, по който хората гледат спортните събития, написа испанското издание Expansion. Телевизията има от ден на ден съперници. Това ужасява обичайните канали и притежателите на правата за лъчение на спортни събития като FIFA, само че е доста привлекателно за новите компании.

Световното състезание по футбол може да бъде гледано гратис по малкия екран в множеството страни. Кевин Алави, основен изпълнителен шеф на консултантската компания Futures Sport, пресмята, че световната тв публика на Световното състезание по футбол в Русия ще доближи 10,8 милиарда фенове, с 14% повече по отношение на шампионата в Бразилия през 2014 година

Но доста представители на поколението Y рядко ще гледат цялостен мач – те ще го вършат, до момента в който гледат и други неща по едно и също време на смарт телефоните си, изключително не толкоз значимите мачове или тези, които се играят в работно време, споделя Том Търлуол, съветник в компанията за онлайн медии Copa90 в Лондон, анализираща културата на футболните ентусиасти.

 

В ерата на смарт телефоните младежите рядко гледат освен това от няколко поредни минути. Ако някой тим в Русия означи гол, бързо ще намерят видео в някой уебсайт.
Историческа публика

Търуол добавя, че „ аудиторията на Световното състезание в Русия ще бъде по-голяма от всеки път. Хората ще гледат непрекъснато наличие от Мундиала “, отбелязва той. Но представителите на поколението Y ще гледат мачове онлайн единствено в част от времето си.

Те ще ги разискват в обществените мрежи и интернет форумите, ще вършат залагания в мрежата и ще гледат определени моменти в You Tube. Освен това ще гледат видеа, направени от приятелите им в Русия, както и видеа в Snapchat или Instagram, снимани от играчи в хотелите им. Футболните видеа в Instagram бяха гледани 2,9 милиарда пъти през първото тримесечие на 2017 година, растеж с 917% срямо две години по-рано, демонстрират данни на компанията за разбор на видеа Tubular Labs.

Всяка медия, която притегли фенове преди мачовете, по време на почивката сред полувремената и след срещите, може да завоюва доста пари от рекламите. Разходите на феновете в тези шпации по време на Световното състезание през 2014 година доближиха 1,5 милиарда $, сочат данни на компанията ZenithOptimedia.

Телевизиите знаят, че би трябвало да се трансформират. Някои се сплотиха с новите медии като Telemundo с Copa90 в Северна Америка. BBC счита, че обществените мрежи са нов път за постигане до младите фенове. По време на Световното състезание в Русия тя ще качва видеа от мачовете в Snapchat и Twitter и ще ги предава в платформи за стрийминг на видео, макар че огромната част от феновете й ще продължат да гледат телевизия.

FIFA също ще би трябвало да се приспособи към новото състояние, защото гледането на мачовете непосредствено по малкия екран (което й носи най-големи доходи) ще става по-малко известно измежду феновете. Световната футболна централа може да стартира да продава права за предаване тук-там в Русия, където почитателите без билети ще гледат срещите на огромни екрани.

Друга тематика е виртуалната действителност. FIFA ще снима всички мачове от Световното състезание в Русия във виртуална действителност. Някои малките екрани ще употребяват технологията, с цел да предават мачове онлайн, макар че множеството евентуално ще я ползват единствено за най-важните моменти, счита Алекс Кунавич, съосновател на консултантската компания Laduma.

Но въпросът с софтуерните промени е по какъв начин да се печелят пари от тях. „ Вероятно това ще се случи на идващия Мундиал “, споделя Джон Рией от организация Great State, профилирана в технологиите.

За да доближат до представителите на поколението Y, рекламодателите може би ще би трябвало да се откажат от обичайните малките екрани и да се насочат към новите цифрови медии за лъчение на футболни срещи. Телевизионните канали и FIFA ще пострадат от това, защото футболът се изплъзва от обсега им.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР